San Francisco

Suuri Seikkailu alkaa!

Tänään on tullut se päivä kun olen todellakin asunnoton, rinkka selässä ja valmiina seikkailuihin. Starttaan tänään maailman matkailun eli Suomessa minua ei vähään aikaan nähdä. Suuntana on ensimmäiseksi Pohjois-Amerikka ja 17 tunnin lennon jälkeen San Francisco, Kalifornia. Pohjois-Amerikassa matkustan seuraavat pari kuukautta, ja sen jälkeen suuntana on Karibia / Väli-Amerikka.

Nyt kohti Kaliforniaa!

Icelandair - loistava lentoyhtiö. Eka lento oli Helsingistä Reykjavikiin ja se kesti kolmisen tuntia. Toinen lento oli Reykjavikista Denveriin ja se kesti reilu seitsemän tuntia. Icelandairin koneissa on mahdollisuus lennon aikana katsoa leffoja, tv-sarjoja ja kuunnella musiikki penkkien niskanojaan kiinnitetyistä ruuduista. Muutenkin palvelu tuntui pelaavan. Lennon aikana tuli katsottua Skyfall, I am Legend sekä The Prestige.

[caption id=“” align=“aligncenter” width=“269”] Leffanautintoa lentokoneessa[/caption]

Amerikan mantereelle saavuttu turvatarkastuksiin ei ollut jonoja ja tarkastus meni kuin liukuhihnalta. Jatkolento San Franciscoon oli tunnin myöhässä. Kenttä oli ruuhkainen kun sinne saavuin ja lähes tyhjä kun sieltä lähdin. Tähän mennessä olin valvonut 20h putkeen. Vielä oli edessä n. 2h lento ja kone oli aivan tupaten täynnä sekä huomattavasti ahtaampi kuin Icelandairin lentokoneet. Tässä vaiheessa silmät alkoivat jo ummistaa ja sainkin pilkittyä koko matkan korvatulpat korvissa.

[caption id=“” align=“alignleft” width=“384”] Viljelysmaata Amerikan puolella.[/caption]

San Franciscon lentokentältä sain rinkan ensimmäisenä hihnalta ja suuntasin hostelliin. Matka hostellille kesti vielä tunnin ja 24 tunnin hereillä olo pilkkimistä lukuunottamatta saattoi mukavasti uneen ensimmäisen päivän päätteeksi.

Ekana päivänä sain parhaan mahdollisen startin reissulle, kun edellisen työpaikan työkaveri oli San Franciscossa ja esitteli kaupunkia. Kierreltiin muun muassa San Franciscon yliopistoalueella (UCSF),  Haightin alueella, joka on tunnettu hippikulttuuristaan sekä Nob Hillillä, josta avautuu hienot näkymät koko kaupunkiin.  San Franciscossa on paljon kodittomia ja varsin silmään pistävää se on Haightin alueella, jossa muuten asuu hieman varakkaampia perheitä.

Perjantaina kävin San Franciscon ulkopuolella Napa ja Sonoma -laaksoissa tutustumassa viinitiloihin. Siellä tulikin maisteltua erilaisia viinejä punaviinistä aina portviineihin. Muuten olen vain totuttaunut ympäristöön, kävelly ympäriinsä, seurannut NBA pleikkareita ja hakenut rytmiä reissuelämään. Latailen kuvia nettiin parista ekasta päivästä piakkoin.

[caption id=“” align=“aligncenter” width=“230”] NBA playoffit näkyy sopivasti hostellin 42” telkkarista.[/caption]

Tiistaina 28.5. vuokrattiin Musta Paholainen, Tumma Ori - Ford Escape, ja lähdettiin pienen San Francisco keikan jälkeen painelemaan kohti Los Angelesia. Ajettiin ensin Golden Gate sillalle sekä tyynenmeren rantaan, josta lähdettiin ajelemaan Highway 1:stä pitkin Losiin. Päivä oli jo pitkällä ennen kuin päästiin varsinaiseen matkaan, joten ajettiin vain Montereyhyn asti. Siellä yövyttiin yön läpi ja seuraavana päivänä jatkettiin matkaa.

Highway 1 on kyllä uskomattomattoman hieno reitti! Varsinkin Montereyn jälkeen näköala on upea. Mutkikas tie, aava meri oikealla puolella ja rehevä maasto vasemmalla puolella - siitä ei voi kuin nauttia!

San Franciscosta jäi ensimmäisenä mieleen kodittomat. Niitä oli joka puolella! Tuloerot ovat kyllä todella suuret Amerikassa, ja pienen googlailun jälkeen en yhtään ihmettelen, että Friscoa pidetään yhtenä USA:n kodittomien pääkaupunkina.

Nyt ollaan keretty viettää Losissa jo muutama päivä. Kuvia reissusta sekä Losista tulee kunhan vain latailemaan ehtii.

J.Miettinen Written by:

Living an adventure since 1985 by travelling, biking, diving, trekking and meditating.

comments powered by Disqus